iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има технологични гафове при строежа на велоалеята в Перник

Има технологични гафове при строежа на велоалеята в Перник 07_1436869372

По време на строителството на велоалеята в Перник се е оказало, че в изготвения проект не са отбелязани шахти и минаващи по трасето кабели, като това са технически и технологични гафове, които не може да се пренебрегнат.

Кметът Иван Иванов поясни, че именно заради това се налага съоръжението да бъде препроектирано. По ирония на съдбата проектантът не бил в България и се налага друг да поеме изготвянето на новия проект.

До края на тази седмица новите чертежи да трябва да бъдат представени в общината. След като отпадна от големия проект „Зелена и достъпна градска среда" велоалеята се изпълнява със средства от общинския бюджет. Строителството е възложено на фирма „ДЛВ". Въпреки проблемите, работим, макар и на парче, чакаме обаче да излезе новия проект и новия проект, заяви собственика на дружеството Добри Владимиров. По трасето са направени някои изкопни работи, на места са поставени и бордюри. Асфалт е положен върху 700 метра от бъдещото съоръжение. Заради всичко това кметът не може да се ангажира с конкретен срок, в рамките на който велоалеята ще бъде завършена.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.