iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Институции се обявиха в подкрепа на родителите на Ана-Мария

Институции се обявиха в подкрепа на родителите на Ана-Мария 10_1412841558

В подкрепа на родителите на Ана-Мария се обявиха национални организации, фондации и асоциации. Преди два дни те изразиха публично съмнения, че 13-годишната им дъщеря е станала жертва на сексуален тормоз, докато е била на училище.

След намесата на медиите от Министерство на образованието и от прокуратурата започнаха проверки по случая. Снощи (8 октомври) стана ясно, че зам.-министърът на ведомството – Ваня Кастрева, се е извинила за думите си, с които е обидила сем. Симеонови.

Междувременно прокуратурата образува наказателно производство за блудство срещу неизвестен извършител. Събраните от полицията данни не доказват категорично, че е имало насилие над детето, уточниха от държавното обвинение.

От особено значение, според тях, е всички необходими експертизи да се назначат навреме, за да имат юридическа стойност в съда, ако случаят завърши с обвинение. Днес в "Пирогов" ще направят гинекологичен преглед на малката Анна-Мария.

Институции, учители и психолози в Перник се обявиха в подкрепа на семейството. Агенцията за социално подпомагане в града назначи психолог, който ще работи както с детето, така и с родителите.

Учителката Ирина Гогова в продължение на години е неотлъчно до Анна-Мария като неин ресурсен учител в 10-о основно училище в Перник.

Не смятам, че децата от аутистичния спектър могат да лъжат. Аз лично във всичките години, в които съм работила с Ани, не съм забелязвала у нея склонност да се "самосъблича", твърди Гогова. Същите наблюдения имат и двете класни ръководителки на Анна-Мария.

Според експертите от Образователното министерство, най-доброто решение за момичето е да се върне в предишното си училище в Перник, където се чувствала най-добре. Оттам вече заявиха, че са готови да я приемат като техен ученик отново.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.