iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова бе гост лектор в обучителен семинар

Ирена Соколова бе гост лектор в обучителен семинар  02_1456132675

Народният представител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова бе гост лектор в двудневен обучителен семинар на тема „Младежки програми и младежка дейност: проекти и инициативи“. Той беше организиран от младежката структура на партия ГЕРБ в град Радомир. Инициативата се провежда в град Благоевград и е под патронажа на общинския координатор на ПП ГЕРБ-Радомир и кмет на града Пламен Алексиев.

По време на форума Ирена Соколова представи модела на управление на страната с изпълнението на приоритетните политики, и демократичните идеи и ценности, които отстоява политическа партия „ГЕРБ“.

„Младежите с активност и предприемчивост са в състояние да диктуват и предопределят политическия курс на управление. Когато имаме очаквания трябва да участваме с личната си амбиция, мотивация, активни действия и отговорност в обществения живот, както на местно, така и на национално ниво. Именно по този начин вашите интереси и мнения ще бъдат вземани предвид при формулирането на публични политики и вземане на политически решения“, заяви народният представител. Тя насърчи младежите да се включват с работа и застъпване на каузи в дейността на неправителствени организации, които дават възможност, както за личностно израстване и формиране на богат социален мироглед, така и за получаването на по-широка гласност на идеите им.

Семинарът бе открит от кмета на град Радомир Пламен Алексиев, който представи реализираните от Общината проекти и тези, чието изпълнение предстои.

„Община Радомир има 97 служители, 30 от които са в младежка възраст. Петима младежи започнаха работа при нас по програма „Старт на кариерата“, след което бяха назначени на постоянен трудов договор. Ние сме третата община в България с достъп до централната база данни. Повод за гордост буди и фактът, че община Радомир е първата в България, в която се реализира предоставянето на електронни услуги“, заяви Пламен Алексиев.

Лектори на семинара бяха още председателят на Общински съвет-Радомир Светослав Кирилов и председателят на МГЕРБ в града Борислав Иванов. Сред дискутираните на форума теми бяха възможностите и процедурата за кандидатстване по програмите за младежка инициатива и заетост, създаването и участието в неправителствени организации и възможностите за кариерно развитие.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.