iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова осигури 200 фиданки, които ще бъдат раздадени

Ирена Соколова осигури 200 фиданки, които ще бъдат раздадени 03_1427786087

Областният управител на Перник Ирена Соколова осигури 200 фиданки, които ще бъдат раздадени на всеки гражданин, желаещ да помогне за залесяването на област Перник.

Поводът е Международният ден на Земята – 22 април и предстоящата „Седмица на гората”.

Младите дръвчета ще бъдат раздавани на 2 и 8 април 11:00 до 16:00 часа в галерия „Атриум” в сградата на администрацията.

На същите дати и по същото време областната администрация организира в атриума открит кабинет за разяснение на дейностите и услугите на Регионалната дирекция по горите. Експерти от сектора ще консултират заинтересовани граждани по темата.

Горите са най-значимият национален ресурс и изключително важен фактор за живота и здравето на страната ни, припомнят от пресцентъра на областната администрация. Те подобряват качеството на околната среда , подпомагат запазването на биоразнообразието и регулират климата. Имат решаващо значение за съхранение и увеличаване на водните запаси, които също са изключително важен и значим ресурс за страната ни. Горите създават условия за отдих и почивка и пряко влияят върху подобряването на качеството на живот.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.