iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова откри ХIII-тото издание на „Летен университет”

Ирена Соколова откри ХIII-тото издание на „Летен университет” 08_1440601881

Близо 400 студенти от над 20 университета от страната се включиха в поредното ХIII-то издание на Летен университет, организиран от Национално представителство на студентските съвети в Република България /НПСС/.

Областният управител на Перник Ирена Соколова даде официално началото на ХIII-то издание на летния университет, организиран от Национално представителство на студентските съвети в България /НПСС/. Бляскавото събитие бе в курортния комплекс Албена. Близо 400 студенти от над 20 ВУЗ-а в страната се включиха в летния университет.

„Скъпи студенти, състезатели, млади хора, поздравявам ви за активността и избора да влизате в спортни битки и състезания, за да станете победители. Вие знаете, че на първото място ще застане само един от вас, но всички останали ще бъдат горди олимпийци. Най-важният път, които трябва да извървите към победата, е път, по който се става добър човек. За да си такъв, е достатъчно да избереш достойнството пред договорената победа, да избереш лоялността пред личната амбиция, да избереш да останеш горд и да играеш по правилата. Желая ви оспорвани състезания и заслужени победи, изживейте дни, в които всички да почувствате радостта и любовта от това, че сте заедно. Успешни студентски игри 2015”, каза в приветственото си слово Соколова.

Откриването на проекта започна с концерт на сцената пред хотел „Добруджа” точно в 21:00 часа. Традиционно бе запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите.

Народният представител Георг Георгиев също поздрави младите спортисти и им пожела успех в надпреварата.

Сред официалните гости на събитието на откриването бяха ректори, общественици, представители на партниращи организации на НПСС и представители на бизнеса.

“Летен университет ’2015″ е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри” през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет”. През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри “Летен университет”.Leten universitet-1

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности. В 12-годишната история на университета участие са взели над 4900 студенти от цялата страна и чужбина.

Събитието ще продължи до 31 август. Закриването ще бъде с тържествена церемония по награждаване на отличилите се в съответните спортове. Самата церемония ще се проведе в амфитеатралната зала на Вариете-казино „Албена“ от 21:00 часа на 30 август 2015 година.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.