iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ирена Соколова се срещна с ромите заради тока

Ирена Соколова се срещна с ромите заради тока 12_1417770043

Вчера следобяд, областният управител на Перник Ирена Соколова се срещна с протестиращите роми и с представители на електрическата компания.

Причина за спешната намеса на Соколова бе недоволството на жителите от ромския квартал заради спряно електрозахранване, като около 150 души блокираха за часове движението по околовръстен път Перник в района на квартал „Хумни дол” вечерта на 03 и 04. 12.2014г. Дългогодишният отказ на ромите да плащат сметките си за ток е провокирал решението на ЧЕЗ България да предприеме крайната мярка.

След намесата на областния управител, ромите излъчиха свой преговарящ екип и бяха поканени в кабинета на губернатора, където заедно със заместник-ръководител на направление „Електрификация” в ЧЕЗ – Петър Нецов, разговаряха и обсъдиха възможните изходи от създалата се ситуация. В крайна сметка и двете страни се съгласиха с необходимостта от сключване на споразумения между гражданите и дружеството още на следващия ден и подписването на индивидуални договори за разсрочено плащане на старите задължения. От своя страна ЧЕЗ България пое ангажимент в най-кратки срокове да осигури електрозахранване на всеки коректен платец.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

24-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com