iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждат нова детска площадка в Студена

Изграждат нова детска площадка в Студена 07_1404380692

Изграждат нова детска площадка в Студена.

Кметът на селото Красимир Христов обясни, че площадката ще разполага с нови и модерни спортни съоръжения, а за най-малките ще има специално оборудван кът.

Спечеленият от кмета проект е един от двата, които ще се изпълняват в Пернишка област, а 200 са одобрените за страната. Около 2 500 са жителите на Студена, 2 000 са кореняци студенчани, в населеното място има и много деца. През лятото техният брой сериозно нараства, защото идват за ваканцията при бабите и дядовците си. Така станала належаща нуждата от специално място, където децата освен да се забавляват, също и да спортуват.

С тази цел кметът на селото Красимир Христов разработил проект за нова детска площадка, който сега предстои да се реализира. В момента в селото има пет детски спортни площадки, те обаче са в много занемарен вид, а тяхната поддръжка е много трудна. Бюджетът не е достатъчен, от кметството се стараят поне ръждясалите вече съоръжения да бъдат обезопасени. Някои от тях са строени още през 70- те години, единствено за игра и отдих на децата се използва терен в центъра на селото. Кметът е поел отговорност следващата година отново да кандидатства с проекти и с реализацията им да създаде по-добри условия за децата и младите хора в селото.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.