iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измислиха нова измама

Измислиха нова измама 09_1410358137

Пови се нова измама. Хора получават имейли от името на НАП. В писмата пише, че НАП има да им връща до 1000 лв., но се иска банкова сметка.

Писмото е на английски език и освен да заблуди, че имаме да взимаме пари, може да предизвика и сериозен стрес. Оказва се, че получателите на имейла, които не са с добър английски, остават с впечатление, че дължат 1000 лева.

От НАП обявиха, че това е измама, а те нямат практиката да искат по електронен път банкови данни.

"Във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща, в които се иска попълване на банкови данни и информация за кредитни карти, уточняваме, че служители на агенцията никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изпращана по електронна поща", обявиха от приходната агенция.

От там уточняват, че получените от клиентите на НАП електронни писма, в които на английски език се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN са най-вероятно опит за измама.

Гражданите, получили писмо с подобно съдържание могат да се свържат с НАП за допълнителна информация на телефон 0700 18 700.

НАП е сезирала правоохранителните органи, по случая тече разследване. ДАНС вече разследва случая. Сайтът, към който се изпращат данните, ще бъде затворен.

Източник: banks.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.