iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Камерата на КАТ между Перник и Кюстендил засне 30 нарушители за 3 часа

сн. sso.justice.bg

Само за 3 часа мобилната камера на КАТ, която се намира по пътя между Перник и Кюстендил, засне 30 шофьори в нарушение за превишена скорост. Превишаването на скоростта на нарушителите е било межди 30 и 50 километра над допустимото, за което ще получат своите фишове през септември.
Отделно органите на реда пък са спрели трима нарушители и то в рамките на 5 минути в същия участък. Те също са карали с превишение от 30 км. в час.
Десетки хиляди "честитки" от КАТ ще получат шофьорите, които карат с бясна скорост по магистралите и първокласните пътища. По 17 000 коли дневно минават по магистрала „Тракия”, отчитат от агенция „Пътища”, а трафикът през лятото е далеч по-интензивен. Тук са засечени и най-опасните рекорди за скорост, един от които принадлежи на дама, която край Пазарджик беше снимана да лети с 247 км/ч по магистралата, съобщава bTV.
Не са новост и облозите за колко време един шофьор ще вземе отсечката София-Бургас. Любители на високите скорости вече засякоха, че от столицата може да се стигне до морето за около 2 часа, ако се шофира със 180 км/ч. .
От КАТ твърдят, че такива рекорди са прецедент и че откакто ограничението се вдигна от 120 на 140 километра в час, правилата се спазват и джигитите по аутобаните са по-малко.
В посока към морето пък шофьорите признават, че се чувстват като на състезателна писта заради гонки по магистрала „Тракия”. От полицията твърдят, че ралита по аутобана няма и че джигитите по пътя са единици, но пък скоростните им рекордни са убийствени.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.