iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Катастрофа ограничи движението по АМ Люлин

Катастрофа ограничи движението по АМ Люлин 03_1425632210

Движението при 12-и км по АМ "Люлин" в посоката София – Перник е затруднено. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограниченията са заради пътно-транспортно произшествие. Шофьорите трябва да са с повишено внимание и съобразена скорост в изпреварващата лента в участъка от автомагистралата.

Поради снегопочистване временно е ограничено движението на товарни автомобили по пътя Kюстендил – Дупница и по автомагистрала "Люлин", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Заради снеговалежа от Пътната агенция предупредиха товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по пътя от Жиленци до контролно-пропускателния пункт "Гюешево".

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Дупница – Самоков, което беше временно ограничено заради снеговалежа.

22 населени места в област Монтана са без ток заради прекъснати от тежък мокър сняг проводници. Навсякъде са изпратени аварийни екипи на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Пътищата в областта са проходими. Валежите в цялата област продължават, количеството им е между 20 и 30 литра на квадратен метър. В планинските райони снежната покривка вече е с дебелина над 10 сантиметра.

Пристанище Варна е затворено заради силния североизточен вятър. Скоростта му достига на пориви до 10 метра в секунда. Летище Варна работи нормално.

През цялата нощ продължиха валежите от дъжд в Смолянска област, тази сутрин дъждът премина в сняг в курорта "Пампорово" и по високите части. Пътищата на територията на областта са мокри, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. Остават в сила въведените ограничения за движение на тежкотоварните автомобили без ремаркета и полуремаркета по пътищата Гоце Делчев – Доспат – Борино и Батак – Доспат. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, тъй като навсякъде в планинската област има опасност от падащи камъни. Трябва да бъдат подготвени и за движение при зимни условия – автомобилите със зимни гуми и оборудвани с вериги. Температурите са от –1 до 5 градуса.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.