iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметицата настойник на захвърленото бебе. Още две деца с увреждания също с приемни семейства

сн. Архив

Росица Янакиева стана настойник на изоставеното преди няколко месеца в квартал "Изток" бебе. Бебето с име Юлиян Найденов Пернишки е настанено в приемно семейство. Тъй като в момента детето няма официален настойник, кметът става негов попечител по закон, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова.
Пеленачето бе открито оставено под електрическо табло в квартал Изток. Момченцето бе повито в парцали. Оказа се, че е родено в домашни условия по естествен път. Веднага бе настанено в пернишката болница, където му бяха направени редица изследвания. Оказа се, че денцето е в добро състояние, бе изписано и настанено в приемно семейство.
Две деца с увреждания също са намерили нови приемни мама и татко, каза общо Касърова. Едното от тях страда от синдрома на Даун. Четири деца са настанени в приемни семейства и в Трън. Всичките те са от ромски произход.
52 са приемните семейства в Пернишко, в които се отглеждан деца от 0 до 18-годишна възраст. От тях 13 са доброволни, а останалите – професионални, които получават средства по граждански договори.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.