iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметове пресъстваха на общо събрание на блок

Кметове пресъстваха на общо събрание на блок 02_1424933668

Инж. Иван Иванов, който е кмет на Перник и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Евелина Манчева присъстваха на общо събрание на живущите в бл. 58 в кв. Изток.

Жителите на блока дискутираха с представителите на общината важни въпроси, свързани с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. „За първи път държавата дава възможност за безвъзмездно саниране на домовете и се надявам колкото се може повече жилищни сгради от Перник да се възползва от нея“, каза Иванов. Той подчерта, че програмата предвижда 100% финансиране за смяна на щранговете на водопровода, външно саниране, смяна на дограма, ако е необходимо и смяна на електро инсталацията на общите части. „Всички тези промени ще доведат до рязко намаляване на разходите за топло и електроенергия, а това е от полза за всички нас“, изтъкна Иванов. Зам.-кметът Владислав Караилиев заяви, че всяко Сдружение на собствениците, ще излъчи свой представител, който ще е част от екипа, контролиращ дали дейностите се извършват по правилата. „Добре е това лице да е технически грамотно, тъй като ще участва на приемането на отделните етапи на обекта. Нито една сграда да бъде завършена без съгласието и без подписа на Сдружението“, каза Караилиев.

Зам.-кметът Евелина Манчева припомни, че най-важното е всички в блока да са съгласни и да дадат право на достъп до апартаментите си. „Без това условие няма как да бъдат осъществени дейностите по санирането. Дори един човек от блока да не е съгласен, няма как да започне ремонтната дейност“, подчерта Манчева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.