iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Договорите с медиите в Перник (видео)

Договорите с медиите в Перник (видео)

Активни за Перник осъдиха общината и я принудиха да даде информация какви пари са харчени за медии по време на управлението на бившият кмет, Росица Янакиева.
"В Резултат получихме няколко договора и четири папки с фактури за изплащани суми предимно към две медии - вестниците "Съперник" и "Градски вестник". Това е крайно недостатъчно като информация, защото искането ни бе да се осветлят плащанията към ВСИЧКИ медии - местни, регионални и национални", споделиха от сдружението. Предадената ни информация е крайно недостатъчна за да разкрие пълната картина на схемата по която свободното слово е било купувано и е работило за постигането на теснопартийни и пропагандни цели и то в период на все по-голямо натрупване на дългове от страна на общината.

След предаването на документите по инициатива на сдружението се проведе спешна среща с кмета на Перник, Иван Иванов, който обеща, че останалата информация ще бъде предадена на сдружението в срок до 10 август, 2015 г. "Това е поредно обещание. Същото бе давано неколкократно до сега, но резултата е, че информация продължава да се крие и се дава такава явно само за такива медии, които са в черния списък на общината с цел да бъдат компроментирани, а другите да останат незасегнати с оглед на предстоящите местни избори", споделят от сдружението.
В предадените документи, касаещи вестниците "Съперник" и "Градски вестник" все пак се съдържат потресаващи данни за начина, по който произволно са харчени публични средства от страна на кмета по това време, Росица Янакиева. Имаме основателни съмнения за огромни злоупотреби и изработване на документи с невярно съдържание. След обработката и обобщаването на данните от тях - същите ще бъдат публикувани на сайта www.perunik.com.
Договорите с медии и ПР агенции, от които продължава да се интересува сдружението и за които ще продължава да настоява за информация основно са:
Радио и телевизия „Кракра”, www.Zapernik.com, www.Perniknews.com, "ПР България" на Ани Скримова,Информационна агенция Dobrinite.com, www.tok.bg, www.enifilm.com, Вестник Вяра, Вестник Грош,Инф. агенция „Фокус”, Уеб Медия груп, Радио Ултра, Булсатком, БЛ Консултинг ЕООД - ipernik.com, Тудей ООД - perniktoday.net, mirogled.com, Стандарт, Дума, 24 часа, perniknews.com, glashatai.com, Общинско радио, otpernik.com, daskalovo.blogspot.com, radomirsko.com и др.
ГС "Активни за Перник"

Източник: http://www.perunik.com/news/195648/Grazhdansko-sdruzhenie-%D0%90ktivni-z...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.