iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нашият герой за децата от Перник е Владислав Шишков

Нашият герой за децата от Перник е Владислав Шишков 04_1398266240

Г-н Шишков е автор на сайта – http://www.childsafetymap.com/bg / карта за детска безопасност/, който дава възможност да бъдат нанесени съществуващи опасности за децата, след което с партньорството на институциите, те биват отстранени или обозначени. Сайтът печели наградата сайт №1 за социална кампания в България за 2012 г.
Към момента на страницата на сайта са поставени 490 опасни за децата места в България. Над 70 опасности представляващи пряка заплаха за живота и здравето на децата вече са отстранени.
Сайтът е признат за полезен модел за профилактика и превенция на инцидентите с деца в битово житейската среда от ДАЗД и е поканен да бъде официален партньор в предстоящата Национална кампания “Детската безопасност – споделена отговорност и грижа”, която ще бъде обявена официално от г-жа Ева Жечева на 23.04.2014 г. Целта е с популяризирането на тази инициатива да се предизвика промяна и броя на загиналите и пострадали деца да бъде намален. Сайтът има и определен екологичен ефект с премахването на незаконните сметища и изоставени автомобили, които също представляват опасност за децата. Проектът дава възможност и за поставяне на опасности за децата навсякъде по света. Има такива сигнали от всички континенти.
Г-н Шишков самофинансира интернет проекта си уверен,че прави нещо в най-добър интерес на децата и зад него не стоят никакви организации, което го прави герой за децата в моите очи.

Владислав е номиниран от: Боян Йорданов

Да го подкрепим с гласуване на http://1june.nmd.bg/

Източник: http://1june.nmd.bg/glasuvay/geroy-ot-prikazkite-vladislav-shishkov

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.