iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почина изобретателят на компютърната мишка

Почина изобретателят на компютърната мишка 07_1372914319

На 3 юли 2013 г. д-р Дъглас Енгълбърт почина на 88-годишна възраст. Ако разгледате видеото по-долу, ще видите какво мишката е представлявала през 1993 г. и ще останете изумени! Но развитието на технологиите допринася за промяна не само в качеството на старите продукти, но и тяхното усъвършенстване.

Компютърният гений д-р Дъглас Енгълбърт изобрети още началната версия на интернет, както и първата услуга, чрез която е извършен обмен на информация чрез електронната поща. На този човек дължим възможността бързо и лесно да осъществяваме контакт с целия свят чрез интернет и чрез своите електронни пощи, преди да бъдат въведени услугите Skype, Facebook, Twitter или възможностите на мобилните оператори SMS, MMS и други.

Най-оригиналното и най-известното изобретение на д-р Енгълбърт е компютърната мишка. Ученият разработва това устройство в края на 60-те години на 20 век, но го патентова чак през 70-те години на 20 век. Ексклузивните авторски права на д-р Дъглас Енгълбърт относно компютърната мишка изтичат през 1978 г. Независимо от това, той е бащата на мишката и неговото име ще остане в световната история. През последните години от своя живот д-р Дъглас Енгълбърт работи в Музея на компютърната история в Калифорния.

Източник: chudesa.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.