iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Липите в Перник се потрошават от цигани

Липите в Перник се потрошават от цигани 06_1404109800

Липите в Перник се потрошават от цигани. Те не изпитват страх и срам, като безобразно трошат клоните на ароматните дървета, за да опоскат липовия цвят. Пълнят чували на тротоарите и изчезват в незнайна посока. Начупените клони остават на земята, няма и грам мисъл за това, че мръсотията трябва да се прибере. Няма контрол за това откъде и как събират билките, от които после се прави чай.

Липа до Детмаг е поломена така, сякаш през нея е минал тайфун. Същото се отнася и за дървета в кв. Изток. По-пъргави циганета се катерят в дърветата, кършат клони и ги хвърлят на земята, където чака бодра бригада. После всички сядат на земята и дружно опоскват липовия цвят. По-дебелите клони, които се опъват на мургавите берачи, остават да висят прекършени, за да изсъхнат безвъзвратно.

Служителите от общинския инспекторат или пък полицаи може да съставят акт на нарушителите, но ако ги сгащят на място. Наредба №1 за обществения ред на Община Перник забранява кършенето на клони на дърветата, но кого го е еня за някакви си там правила.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.