iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Липсват стоки от промоциите на някои вериги магазини

Липсват стоки от промоциите на някои вериги магазини 08_1408948572

Някои хранителни вериги лъжат в промоциите си. Някои от стоките са включени в каталозите за по-изгодни стоки, но липсват от първия до последния ден на обявената промоция в магазините на "Кауфланд". Това сигнализираха читатели.

През миналата седмица на промоция са били обявени в духа на лятото няколко вида розе. Португалската марка, която трябвало да струва малко под 9 лева обаче, така и не била доставена по стилажите на нито един от столичните магазини.

"След дни обикаляне по няколко пъти на ден в търсене на прословутото вино се оказа, че такова не е заредено в нито един обект на веригата. За сметка на това изхарчих над 100 лева, пазарувайки уж по нещо дребно и изгодно в почти всеки магазин", оплака се читател на вестника. От обявените три вида вина нито едно не било заредено още през първия ден. След многократно питане и настояване накрая персоналът в столичния квартал "Бъкстон" изкарал от склада бутилки от италианския и френския гроздов еликсир, но португалският така и не бил зареден в рамките на промоционалната седмица. В специализираните магазини за вино този продукт е много по-скъп и реших да се поглезя с няколко бутилки, но останах разочарован, разказа клиентът на веригата.

Според запознати причините за липсата на стоките може да са няколко. Един от вариантите, които клиентите отказват да приемат, е това да е просто рекламен трик от страна на веригата, колкото да доведе хората в магазина, от който те впоследствие със сигурност пазаруват други продукти. Вторият вариант е вина за това да носи вносителят на виното и той да плати своята финансова отговорност спрямо веригата по договор. Третият вариант е просто изгодните стоки да не се изкарват от склада, а персоналът на магазина да ги пази "за свои хора". При липсата на даден продукт, обявен за промоция, клиентите могат да подадат жалба до Комисията за защита на потребителите и след проверка евентуално да отнесат глоба. Веригите изрично пишат в каталозите, че стоките са "валидни до изчерпване на количеството", именно за да се застраховат от жалби. При проверка обаче на касовите апарати може да се установи кога, в какви количества и при каква цена е продавана дадена стока.

Маркират по-скъпо намалените стоки, жалват се още клиенти от веригите.

Често написаните като промоционални продукти вместо с по-евтината цена на касата се маркират при редовната. Така ако не следите касовата бележка, може да се окаже, че си купувате чаша, чиния, пиле, кренвирш или домати по-скъпо, отколкото ако ги вземете от кварталния магазин, жалват сtsе опарени. Често пък промоционалните артикули са така смесени с останалите, че не можеш да разбереш кой продукт колко струва и вместо евтина храна, купуваш значително по-скъпа. Много от клиентите не следят касовия си бон, особено ако пазаруват повече продукти, и чак у дома разбират за "ужилването".

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.