iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Любомир Жотев води до следващите съкращения в община Перник

Любомир Жотев води до следващите съкращения в община Перник 12_1419335223

В прессъобщение на Регионалния съвет на КНСБ в Перник, разпространено след приемането на новата структура на общинската администрация, пише:

„Нашите съграждани, работещите в общинската администрация трябва да знаят, че последващите съкращения, които ще се случат, са благодарение на общинския съветник Любомир Жотев – регионален председател на КТ „Подкрепа”, получаващ сериозно месечно възнаграждение над 1000 лв./както и всички останали общински съветници/ и синдикалното ръководство на Синдикалната секция на КТ „Подкрепа”в Общината.

На сесията на ОбС по време на дебата присъства регионалният лидер на КНСБ Наташа Ангелова, която едва тогава разбра, че синдикатът “Подкрепа” е дал благословията си за административната структура, докато КНСБ е бил пренебрегнат. Неравнопоставеното отношение към двата профсъюза даде повод на революционно настроената Ангелова здраво да захапе дългогодишния си синдикален спътник Жотев, още повече, че и той самият демонстрира пренебрежително отношение в изказването си.

„По време на дебатите и разискванията /б.а. на административната структура/ стана безпощадно ясно, че кметът на общината е предприел тактиката „Разделяй и владей”, тъй като прочете пред всички становище от синдикалната организация на КТ „Подкрепа”, с което те дават съгласие за приемане на новата структура! С това те поставят под угроза десетки работни места и необосновани съкращения. Още веднаж напомняме, че в Община Перник има подписан общ Колективен трудов договор от двете синдикални организации! Синдикалната организация на КНСБ не е била уведомена съгласно чл. 10 от КТД и съгласно чл.37 и чл. 42 от КТ не й е искано становище!”, се посочва още в съобщението.

Структурата бе приета в нарушение на основния трудов закон в РБългария и КТД, твърдят от регионалната структура на КНСБ. „Всички служители, членове на КНСБ които ще бъдат съкратени, „за да се модернизира общинската администрация” ще бъдат върнати по съдебен ред безусловно. За съжаление финансовата тежест от делата и обезщетенията отново ще бъде за сметка на всички нас!”, гърмят бойко синдикалистите и подчертават, че кметът на Община Перник е обещал, че „от днес вече ще спазва законите на страната!С това на практика той призна, че до този момент не е било така!”, е финалната констатация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.