iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Магистрала "Люлин" готова само на 36%

Магистрала "Люлин" готова само на 36%

Магистрала "Люлин" е готова на 36%. Само 7 от общо 19-те километра на аутобана са напълно готови, установи репортерска проверка на БНР. "12 км се нуждаят от допълнително асфалтиране, на много места има гърбици, които, ако не бъдат премахнати, при висока скорост на автомобилите могат да доведат до произшествия", споделили пред екипа работници, заети с опъване на мрежи край пътя и с укрепване на отводнителни шахти в тунелите.

Пусковият срок за магистралата е 15 май, но министър Плевнелиев твърди, че проблеми няма и той ще бъде спазен.

Вчера кметицата на Перник Росица Янакиева се оплака от затруднения трафик. "Ежедневно е струпването на автомобили край Драгичево, особено в пиковите часове. З0 км се взимат за цели 2.5 часа", твърди Якимова.

"Люлин" се прочу като най-скъпата българска магистрала. Километър от нея излиза около 18 млн. лв. Според строителния министър тя е скъпа, защото има много мостове и тунели, затова пък "Марица" и "Тракия", които са по-лесни, струват по 2-3 млн. евро на линеен километър.

Междувременно вчера търгът за Лот 2 на магистрала "Марица" счупи рекорда по интерес и привлече 14 оферти. Това е отсечката от Димитровград до Харманли и е с дължина 34 км. Прогнозите са, че шосето ще бъде изградено за 27 месеца срещу 200 млн. лв. Проектът се финансира по програма "Транспорт". / Сега

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.