iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Майки протестират днес

Майки протестират днес 12_1449742390

Пред Народното събрание се събраха родители на националния протест на майките, съобщава БНТ. Поводът е приемането на държавния бюджет, в който няма пари за увеличение на сумите за деца.

Исканията бяха вече внесени в отворено писмо до Министреския съвет /МС/, Народното събрание, Министреството на труда и социалната политика, президента и всички парламентарни групи, казват организаторите. Първото от тях е увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 60 лева и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството. Майките настояват да се намали периодът, въз основа на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца, въведен през 2014-та година.

Друго искане е да се обвързва минималната работна заплата с размера на обезщетението, което получават майките в периода между първата и втората година на детето. Сред исканията е и бюджетът да поеме цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недоносените деца до навършване на 3-годишна възраст.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.