iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мислят какво ще правят за Коледа, Нова година и фестът „Сурва”

Мислят какво ще правят за Коледа, Нова година и фестът „Сурва” 10_1477370704

Коледа, Нова година и фестът „Сурва” са още далеч, но кметът на община Перник д-р Вяра Церовска мисли отдалеч за провеждането им, като тя внася специална докладна за предстоящото заседание на местния минипарламент, с която иска съдействието на общинските съветници да бъдат отдадени под наем за периода 19 декември 2016 – 1 февруари 2017 година три дървени къщички общинска собственост, в които ще се продават хранителни стоки. Това трябва да стане след провеждане на търг с явно наддаване. Мобилните дървени къщички тип „Базар” са с квадратура 18 кв.м. Наемателите ще получат и 22 кв.м. открита площ пред тях. Градоначалникът предлага началната тръжна цена за павилионите, които ще бъдат разположени на централния площад на областния град „Кракра Пернишки”, да е 7000 лева, а депозитната вноска за участие в наддаването – 2000 лв.

След провеждането на търга и обявяване на резултатите от него кметът ще трябва да сключи договори за наем със спечелилите като всички консумативни разходи и такса битови отпадъци ще са за сметка на бъдещите наематели.

Три от постоянните комисии към ОбС вече са дали съгласието си за докладната, но окончателния резултат ще е ясен след приключването на заседанието на местния законодатален орган идната седмица.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.