iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Младежи могат да започнат стаж по схемата „Младежка заетост“

Младежи могат да започнат стаж по схемата „Младежка заетост“ 07_1405406203

Започват да наемат млади хора до 29 годишна възраст за стажуване при работодатели по схемата „Младежка заетост“ на новата оперативна програма за човешките ресурси. Младежите се набират от Агенцията по заетостта, като програмата започва на 4-ти август.

Изискванията към младежите са да са завършили висше или средно професионално образование. Средствата, които са осигурени на работодателя, са за работна заплата съгласно минималните прагове за съответната длъжност и разходи за транспорт. Наред с това ако работодателят задържи лицето на безсрочен трудов договор, държавата ще покрие разходите за осигуровки за още шест месеца. Работодателят ще има право и да получи пари за наставник в размер до 50 на сто от минималната работна заплата.

Младежите, които са със средно общо образование, ще могат да се обучават на работното място, като субсидията е 90 процента от минималната работна заплата. Работодателят е длъжен да сключи договор за три години с лицата, завършили обучението. В края му те ще получават документ за квалифициран работник.

Схемата е на стойност 35 милиона лева, като около 20 милиона лева национално финансиране ще бъдат разходени до края на годината и после възстановени от ЕК. Средствата са предвидени за 7500 души.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Февруари-2017

28-Февруари-2016

01-Март-2015

28-Февруари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com