iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежите от ГЕРБ в Перник подеха инициативата „Внимание! Телефонни измами!“

Младежите от ГЕРБ в Перник подеха инициативата „Внимание! Телефонни измами!“ 04_1397643245

Младежите от ГЕРБ в Перник подеха инициативата „Внимание! Телефонни измами!“ в града.

На нарочна среща с възрастните хора от пенсионерския клуб в кв. Тева младите организираха разяснителна кампания. Там те разказаха за най-честите телефонни измами и раздадоха информационни материали. Пенсионерите получиха и специална брошура, в която се съдържат практически съвети как да се действа при опит за телефонна измама. Брошурата може да бъде сгъната под формата на пирамида и да бъде поставена на видно място в дома, за да им напомня да не се доверяват на непознати.

„Неслучайно избрахме да дойдем тук и да раздадем на възрастните хора информационни материали. Именно те са най-честите жертви на този вид престъпление. Надяваме се да сме им били полезни и чрез информацията, която сме им дали да сме предотвратили бъдещи измами“, заяви областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев.

Освен че обясниха на хората от пенсионерския клуб как да се справят с измамниците, членовете на МГЕРБ-Перник не пропуснаха и да ги почерпят за предстоящия празник Великден. Всеки от възрастните хора получи козунак за празника и пожелания за много здраве през годината.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.