iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мълния разруши комин и уреди в къща в Радомир

Мълния разруши комин и уреди в къща в Радомир 08_1407125655

Преди ден върху къщата на Росица Клисурска в Радомир падна кълбовидна мълния. Тя е унищожила електроуреди и телевизори.

Кълбото, заредено с милиони волта енергия, потрошило шапката на комина, а отломките се разхвърчали чак до съседния двор.

„Изгоряха ни два телевизора, единият плазмен за 2 500 лева и рутерът на компютъра. Добре че не си бяхме вкъщи, а както имаме навика да гледаме постоянно телевизия, не ми се мисли какво щеше да се случи“, сподели Клисурска.

Това е второто бедствие, което нанася щети на къщата на радомирката. След земетресението покривът и комина на дома били разрушени и се наложило да ги ремонтират. Сега след удара на мълнията отново трябва да изградят комина. Клисурска е категорична, че трябва да се застрахова имуществото срещу природни бедствия, които през последните години все по-често ни сполетяват.

Без пострадали, но със сериозни щети е и семейство на улица „Земеделска“ № 26 в града. Там кълбовидната мълния влязла през комина, съборила кюнците на печката и минала буквално покрай собственичката Лиляна. Вкъщи били тя, мъжът й и една от дъщерите, но за късмет и тримата се разминали само с уплаха и чистене на сажди. И в този дом мълнията е унищожила телевизор и електроуреди.

При гръмотевични бури не трябва да се оставят включени електроуреди, предупреждават от „Гражданска защита“. Крайно време е и да се научим да застраховаме жилищата си.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.