iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Много българи могат да не получат заплати за Коледа и Нова година

Много българи могат да не получат заплати за Коледа и Нова година 12_1449649819

Хиляди българи ще посрещнат коледните празници без пари, като фирми дължат милиони левове за заплати на своите служители и само за последното тримесечие работници от различни сфери имат да получават заплати за над 4 милиона лева. Това показва справка, предоставена от Инспекцията по труда.

Предприятията-длъжници са 107. Най-често работници чакат парите си в сферите на производството на облекло, в транспорта, строителството и туризма. На нарушителите вече са съставени над 2000 предписания и повече от 90 акта.

Тревожната новина – фирмите, забавили плащанията, са повече от същия период на миналата година.

Именно заради проблем с нередовното плащане миньори от мина „Черно море” край Бургас излязоха на протест. Повечето от миньорите са дошли да копаят въглища на 300 метра под земята от други области на страната или от отдалечените села в областта.

Основната заплата на миньорите е около 450 лева, но не я получават цялата всеки месец. Забавянията били заради нерешените от години проблеми в енергетиката. В късния следобед във вторник пари все пак постъпиха в сметките на миньорите и протестът беше прекратен.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.