iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Може да има коледни добавки за пенсионерите

Може да има коледни добавки за пенсионерите 10_1444201716

Искрено се надявам да има коледни добавки за пенсионерите, като има разбиране от страна на правителството. Всичко това зависи от средствата в бюджета и от финансовият министър. Това заяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

"По-добре е обаче да пенсиите да бъдат високи и да не се занимаваме с такива добавки", допълни той. Според него средната пенсия в момента в България е 336 лева.

"Детските добавки не са средство, за съжаление, с което хората могат да си гледат детето. Тези пари се дават на родителите, които имат под 350 лева доходи на глава от семейството", информира социалният министър. По думите му, ако всички деца получават детските надбавки, сумата ще се намали.

"Има около 3000 свободни места за учители в момента в България. Това е сериозен проблем, засягащ и образованието", разкри Ивайло Калфин. "Имаме заслуги в увеличаването на работните места", допълни той.

Социалният министър коментира и темата за бежанците. "Горещите точки трябва да бъдат изкарани извън Европа. Ние трябва да искаме, искаме и получаваме помощ от Европа за бежанците. Парите за мигрантите идват от Европейския съюз и националния бюджет. Трябва да се грижим за бежанците, които идват в България", завърши Ивайло Калфин.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

06-Декември-2016

07-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com