iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да няма ток в Перник

Може да няма ток в Перник 10_1414503382

Кметът на Изток Ивайло Иванов се притеснява, че Перник може да остане без улично осветление, а обществени сгради – без ток. Причината е, че сметките на Община Перник са запорирани. От своя страна администрацията е в невъзможност да отдели средства за най-належащи нужди.

От години Община Перник се управлява не по най-добрия начин, заяви кметът на Изток. Той разказа, че частните съдебни изпълнители и фирмите са принудени да прибягват до запори, защото това за тях е единственият начин да си съберат дължимото. Днес е падежната дата, на която Кметство Изток трябва да погаси сметката си към ЧЕЗ в размер на 9 300 лв.

Зимата настъпва, стъмва се рано и за никого няма да е комфортно да върви по неосветени улици. Ако няма улично осветление, ще се увеличи броят на битовите кражби, категоричен е кметът. Досега единствените средства, които кметствата получават от Община Перник, са били за ток и заплати. Не е за вярване, но поддържаме кметството без пари, каза Иванов. Като пример кметът посочи подлеза при гара Метал, откъдето през лятото бяха окрадени всички метални елементи, включително капаци на шахти, парапети и врати. Сега се налага поне парапетите да бъдат възстановени, за да не станат инциденти, но без пари това е невъзможна задача, коментира Иванов. Потърсена за коментар, временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Илинка Никифорова не скри, че финансовото състояние на Община Перник е тежко. Тя обаче гарантира, че администрацията полага всички усилия за договаряне и изход от ситуацията, който да е благоприятен за гражданите.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.