iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На 24 и 25 март ще има среща в Перник

На 24 и 25 март ще има среща в Перник 03_1458821590

От 24 до 25 март в Перник ще има среща на български неправителствени организации на тема „Бедността като рисков фактор за обществото в България“. Срещата се провежда по проект „НПО мрежа за анализ на обществени рискове“.

Проектът е на неправителствената организация «Център за либерални стратегии». Финансира го Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

В дискусията ще участват членовете на новосъздадената мрежа за анализ на обществени рискове, която събира работещи граждански организации от различни краища на страната, с различна сфера на дейност. Целта е въз основа на разностранен местен опит да се търси общо гражданско мислене за рисковете пред нашето общество. Тогава ще можем да сравним гражданското разбиране за рисковете с държавното и евросъюзното и да преценяваме предлаганите национални и наднационални политики от гражданска гледна точка. Така имаме шанс и да ги подобрим.

Ще говорят доц. Петя Кабакчиева, социолог (СУ) и Росица Райчева, експерт по комуникации от Фондацията за реформа в местното самоуправление. Дискусията ще води Мила Минева, социолог (СУ), от екипа на Центъра за либерални стратегии.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.