iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На 7 декември ще запалят коледната елха в Перник

На 7 декември ще запалят коледната елха в Перник 12_1480750117

Коледната елха в Перник грейва ден след Нкулден, на 7 декември, като в 17.30 часа на площад „Кракра“, по традиция кметът на общината Вяра Церовска ще запали празничните светлинки. Заедно с това целият център на Перник ще се окъпе в коледен блясък.

И тази година събитието ще бъде съпътствано с раздаване на огромна Коледна баница с късмети. Най-напред кметът ще изтегли късмета за Перник и ще го прочете на висок глас, а след това всеки може да разчупи своето парче и да види какъв късмет ще му се падне за идната година.

Цветно настроение на общоградския празник ще донесат танцьорите от ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

На 9 декември в 17,00 ч. ще светне и елхата в най-голямото пернишко кметство Изток. Там от години се кичи живо вечнозелено дърво, което расте в градинката близо до кооперативния пазар. „Да бъде светлина“ е приказният наслов на тържеството, символизиращ светлия християнски празник Рождество Христово.

На 19 декември от 12,00 часа пък Общинският младежки дом събира за традиционен кулинарен конкурс читалищата от област Перник. „Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня” се нарича XII-тата поред изложба-конкурс, която отново ще се ширне, за да напълни очите с пъстри трапези, отрупани с най-нашенските гозби за Бъдни вечер и Коледа. Организатор на събитието е читалище „Съзнание-1922“.

На 20 декември от 12,00 ч. на площад „Кракра“ ще бъде открит коледно-новогодишният базар. Стартът ще бъде съпроводен с фолклорна програма.

Много концерти, изложби, благотворителни събития, партита и шоу програми предстоят в дните до Коледа в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.