iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Набират още 200 полицаи за работа на границата

Набират още 200 полицаи за работа на границата 05_1432887521

В момента тече конкурс за нови 200 полицаи. Те ще трябва да работят постоянно на българо-турската граница. Това обяви министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на петъчния парламентарен контрол.

Тя обясни ,че когато стане ясно кои са точните хора, те ще минат обучение в академията на МВР и в края на годината вече ще са назначениБъчварова допълни, че само в Елхово има 1500 места в новопостроени хотели, които са определени специално за граничните полицаи . Според нея те не нощувала в палатки и при мизерни условия, а в доста прилични помещения. "Хората на границата в момента са четиристотин и няколко, екипите се въртят всяка седмица.

Паричните преводи се правят в рамките на самите им командировки.За командировки на полицаи на българо-турската граница министерството на вътрешните работи е заложило в бюджета си 200 хиляди", каза Бъчварова.

"Вчера съм разписала и едно нареждане за 104 хиляди лева обезщетение за близките на загиналите при катастрофа в Кюстендил преди няма и 20 дни двама гранични полицаи", допълни още вътрешният министър.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.