iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наемат безработни в област Перник по програма

Наемат безработни в област Перник по програма 10_1414580611

В област Перник разкриват 161 работни места по програмата „Подкрепа за заетост”, като позициите са обявени от 49 фирми, а за тях ще бъдат наемани безработни повече от 12 месеца, хора без работа с ниска професионална квалификация и недостиг на умения, с ниско образование и от етническите малцинства.

Безработните ще бъдат наемани за 6 месеца на пълно работно време, като за този период финансирането ще бъде от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

Те имат шанс да работят като продавач-консултанти, сервитьори, готвачи, шивачи. Има бройки за управител на ресторант и на магазин. Работодател е поискал да назначи пет човека като техници компютърни системи. Отварят се нови работни места за счетоводители, геодезисти, водопроводчици и даже за журналист във вестник или списание. Новооткрит шивашки цех в община Радомир ще назначи на куп 44 човека чрез проекта.

С приоритет към новите работни места ще бъдат насочвани продължително безработни лица, младежи до 29 години, хората над 50-годишна възраст и роми.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.