iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наемите на някои двустайни апартаменти се увеличават

Наемите на някои двустайни апартаменти се увеличават 09_1441295552

Наемът на някои двустайни апартаменти в крайните квартали чукна 1000 лв. за месец. това сочи проверка. Сред най-скъпите оферти са тези за жилища в „Младост”.

За 500 евро например може да наемете обзаведен имот от 100 квадрата, но само с 2 стаи. В стойността влиза и осигурено паркомясто. На същата цена се предлагат и тристайни апартаменти в района, които, разбира се, са и с по-голяма квадратура. За 695 евро пък се отдава апартамент от 150 квадрата на две нива в "Люлин". За сравнение в центъра може да намерите жилище със същата площ за 550 евро.

Въпреки солените наеми брокерите обясниха, че няма драстично повишение на цените в столицата.

Според експерти по-скъпите апартаменти са единици. Факт е обаче, че в момента е най-активният сезон на наемния пазар. „Интересът към наемите расте през септември заради началото на учебната и академичната година”, коментира пред „Новинар” Добромир Ганев.

Той изтъкна, че наистина „Младост” е сред най-предпочитаните квартали напоследък, тъй като районът е много комуникативен и много хора работят там. „Наемният пазар се движи и от студентите и заради това около университетите също има голямо търсене на имоти”, допълни експертът. По думите му най-малък е интересът към северозападните квартали в София.

Експертът допълни, че заради големия интерес на жилища под наем свободните имоти осезаемо намаляват. Въпреки това пазарът остава спокоен.

„Проблем се оказват многото заблуждаващи оферти”, алармира Ганев. Той обясни, че много агенции публикуват оферти с нереално ниски цени, за да привлекат клиенти. След като обаче някой се обади да се интересува от въпросното апетитно жилище, се оказва или че то вече е наето, или че се отдава само за 10 дни например. „За две седмици имаше 30-40 сигнала”, уточни експертът. И изтъкна, че по казуса се работи съвместно с Комисията за защита на потребителите.

Ганев подчерта още, че от началото на годината има голям ръст в покупките и на жилища, и на офиси. „Общо за първото шестмесечие продажбите са нараснали с 31 на сто”, уточни той.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.