iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Напечено покрай топлото

Напечено покрай топлото 01_1359127365

Обади ни се силно разстроената г-жа Шилд, която звучеше отчаяно и силно притеснена. В разговора ни тя описа накратко неволите си покрай необоснованите сметки пристигащи от ТЕЦ-а. Оплаквала се, обаждала се, но както се досещате няма отговор. Макар и да е студено в апартамента, сметките й са напечени! Жената е описала тревогите си в емайл до Топлофикация Перник с копие до Открито на БНТ, но явно оттам не възнамеряват да откликнат на писанията й. Екипът ни предполага, че може да се касае и за кражба или т.и.подмяна на радиатори, за да се получават подобни аномалии, но явно трябва да се уведомят компетентните органи или да му се даде гласност. Ето и писмото на госпожата:

From: Irina Sch
Sent: Monday, January 21, 2013 7:10 PM
To: [email protected]; [email protected]

Subject: Неправомерни сметки

Уважаеми господа,
В необитаемия ми апартамент в гр. Перник, ул. „Кракра“ 57 от години са свалени всички радиатори. Има само една лира в тоалетната, която не може да бъде свалена или изключна. Това е забранено заради повреждане на топлоинсталацията в кооперацията.
Въпреки това получавам и трябва да плащам ненормално високи сметки за тази лира. След като всеки зимен месец сметката за топлинна енергия е около 30 лв., неясно защо за месеците септември е 97 лв, за октомври 2012 нараства на 103 лв, като целогодишно няма консумация на топла вода.
Сметките обаче така екзалтират и вече за месец декември станаха 49 лв.
След като никой не живее в апартамента, не се ползва топла вода, от къде идват тези ненормално високи сметки за една единствена лира в целия апартамент?
Моля за проверка и корекция на измерената топлинна енергия и фактурите за плащания!
С уважение

Ирина Шилд 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.