iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Нарушено е електрозахранването в пернишко

Нарушено е електрозахранването в пернишко 03_1425731105

Област Перник е сред тези, които са с нарушено електрозахранване заради усложнената зимна обстановка, каза Виктор Станчев – директор “Експлоатация и поддържане” в “ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Мощната зимна фъртуна остави без ток 31 населени места в област Перник. С нарушено електрозахранване са 10 селища в община Брезник, 12 села в община Перник, община Радомир – 8 селища, в община Трън – 1 селище.

Станчев увери, че в момента 90 аварийни екипи работят по засегнатите общини в страната. “Имаме на разположение още 40 групи, които могат да бъдат включени при необходимост. В момента има силен вятър в областите Благоевград и Перник, което затруднява работата, уточни той. Надяваме се в ранния следобед, електрозахранването да бъде възстановено навсякъде. За района на София няма селища с нарушено електрозахранване”, посочи Станчев.

Той допълни, че до обяд, в голяма част от повечето гореизброени селища очакват електрозахранването да бъде възстановено, но всичко зависи от метеорологичната обстановка.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

15-Декември-2015

15-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com