iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не дават пари за провеждането на събор в кв. Мошино

Не дават пари за провеждането на събор в кв. Мошино 07_1438323251

Разрази се скандал с финансирането на събора в кв. Мошино, като той избухна по коридорите на властта в Перник. Изпълняващия функциите кмет на Перник по заместване Владислав Караилиев е отказал да подпише средства за провеждането на събор в кв. Мошино, съобщи кмета на кв. Изток Ивайло Иванов.

Кметът на кв. Изток Ивайло Иванов

""Караилиев за пореден път се подигра с жителите на кметство Изток, като се опитва да саботира илинденския събор в Мошино", бесен е кмета на кв. Изток Ивайло Иванов. "Мошино няма ли право на събор? При условие, че финансирани от общината събори се провеждат по няколко пъти в годината по села и паланки, а за деня на града се харчат десетки хиляди левове. Колкото и сложни да са били отношенията с покойната Росица Янакиева, тя никога не си позволи да остави кметството без пари за събора, а днес се случва именно това", каза пред zaPernik.com кмета на кв. Изток Ивайло Иванов.

"Същият този човек утре ще излезе по медиите и ще започне да обяснява колко са му мили мошинци и въобще перничани. Не разбирам и никога не съм разбирал подобно лицемерие.

Нужно ли е да си припомняме, че основният виновник за орязаните бюджети е именно той, отговорността му за изключването на кв.Изток и Църква от интегрирания план за градско развитие, с което се стопираха възможностите за европейско финансиране и т.н. и т.н", продължи кмета на кв. Изток Ивайло Иванов.

Отговорът на Община Перник, Владислав Караилиев:

"Изпълнявам длъжността кмет от 27.07.2015 г. В Община Перник до момента няма депозирана официална докладна записка с искане да бъде финансирано каквото и да било събитие, планирано от Кметство Изток“. каза кмета Владислав Караилиев.

По думите на Караилиев, кметството разполага с годишен бюджет в размер на 690 730 лв., от които към 30 юни са изплатени 482 119лв., или 2/3 от годишния бюджет. „Считам, че средствата на кметство Изток са напълно достатъчни, за да могат да финансират подобно мероприятие. На този етап Община Перник има много други приоритети. Като пример само от днес мога да посоча осигуряването на средства за осветяването на детска площадка на територията на кметство „Изток“, намираща се на ул. „Лом“ и ул.“Стомана“, с което сме удовлетворили адекватното искането на над 200 жители на кметството, сигнализирали Общината с подписка. В тази връзка смятам, че отпускането на 10 000 лв. за кебапчета, кюфтета и чалга певици е абсолютно недопустимо на този етап“, заяви още зам.- кметът Владислав Караилиев, който днес по заместване е и кмет на града.

Решението:

За да се проведе събор в кв. Мошино, кмета на кв. Изток е решил да остави без заплати служителите на кметството, младежкия дом в кв. Мошино и самия себе си. "Това на снимката са заплатите на служителите на кметство Изток и районен младежки дом Мошино в т.ч. моята заплата и моето решение като кмет и ръководител е това платежно да остане неподписано засега. Т.е. да забавя заплатите, за да има средства за събора. Правя го с ясното съзнание за отговорността която поемам, най-вече пред самите служители", каза Ивайло Иванов.

Владислав Караилиев определи като недопустимо изявлението на кмета на Изток , че няма да изплати възнагражденията на служителите си. „Община Перник редовно превежда субсидиите за заплати на служителите и е редно тези хора да получат навреме своите възнаграждения“, категоричен е Владислав Караилиев. Той допълни, че е признак на управленска недалновидност при бюджет от над половин милион кметът на кв. Изток да не е успял да осигури средства за ежегодното си мероприятие.

Владислав Караилиев използва повода и да поздрави жителите на кметство Изток във връзка с празника и ги увери, че ръководството на Община Перник ще продължи да работи в техен интерес.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.