iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Не можем да въведем отново задължителната казарма заради липса на пари

Не можем да въведем отново задължителната казарма заради липса на пари 02_1456478286

За да се въведе отново задължителната казарма, първо решението трябва да мине на референдум и второ - за това нещо трябва да има пари. Къде е този финансов ресурс? Това попита независимият депутат Велизар Енчев пред Нова телевизия. Той уточни, че задължителната казарма ще ни струва 1,5 милиарда лева.

Поводът е предложението на Красимир Каракачанов и ВМРО за въвеждане на редовна военна служба, която да трае 6 месеца. Според тяхната идея онези български граждани, които нямат завършено основно образование и са неграмотни, трябва да се занимават с трудова повинност и усвояване на определени трудови навици и професии.

Според Енчев тази идея е по-подходяща за друго време, а в момента е по-належащо да се заделят пари за охраната на границата и за въздушните си сили.

В същото време той предложи задължителна шестмесечна военна подготовка за младежите и в края да има задължителна военна клетва.

"Реалистично е предложението за връщане на задължителната казарма. Това е широко одобрявано от обществото. 81% от българите одобряват връщането на Строителни войски". Това пък заяви доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

30-Март-2016

31-Март-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.