iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Неразбориите на границата ни с Гърция и несигурността в Турция принудиха нашенцита да почиват у нас

Неразбориите на границата ни с Гърция и несигурността в Турция принудиха нашенцита да почиват у нас 02_1456130129

За четирите почивни дни покрай 3 март нашенците масово залагат на почивки в родината, като причината са неразбориите на границата ни с Гърция и несигурността в Турция.

Бум на туристи в курорта Банско ще има за Националния празник на България. Заради четирите почивни дни се очакват близо 10 000 нашенци, които да съчетаят отдиха с каране на ски в Пирин планина. Поне 15 000 ще са гостите на града, тъй като резервации има от румънци, сърби и македонци. Добрата новина е, че ще има достатъчно сняг, за да се отдадат на любимия си спорт по пистите в ски центъра. "Този уикенд валя сняг, в нощта срещу неделя работиха на пълни обороти и 400-те оръдия за изкуствена снежна покривка. Сигурно е, че пистите ще са отлично обработени и няма да липсва сняг след две седмици", увери Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер на ски зоната над Банско.

Хотелиерите пък свалиха в началото на този месец цените с 10-20%. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева на човек. В тризвездните хотели двойната стая е между 60 и 70 лева, а в по-луксозните - между 80 и 100 лева. Някъде двойната стая е над 100 лева, но в тези комплекси има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. Почти всички луксозни хотели ще са пълни за дните от 3 до 6 март.

Основно българи са резервирали пакети с две и три нощувки и по Добруджанското Черноморие за предстоящия национален празник, съобщи председателят на регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България Димитър Димитров. Според него това се дължи на неясната ситуация в южните ни съседки. Пакет с две нощувки с включена закуска по морето ни се предлага на минимална цена от 200 лв. за човек. Цените варират от категорията на хотелите, коментира Димитров и добави, че някои предлагат и вечеря, както и ползване на басейн, сауна, според възможностите на обектите им.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.