iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да има регистрационни табели за автомобилите

Няма да има регистрационни табели за автомобилите 10_1445769373

Всеки ден се произвеждат между 4 и 5 хиляди регистрационни табели на автобмобили в зависимост от заявките на КАТ за това колко точно коли чакат регистрация.

Регистрационните табели на КАТ свършват до края на ноември. Договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите, изтече в края на август.

Изборът на нова е блокиран заради няколко обжалвания на търга, съобщи Нова телевизия.

Всеки ден се произвеждат между 4 и 5 хиляди номера в зависимост от заявките на КАТ за това колко точно коли чакат регистрация. Средно на месец са нужни около 100 000 табели.

В края на август договорът на избраната фирма изтече, а с това приключват и поръчките. Все още в складовете на КАТ табели има и регистрацията на коли засега тече нормално. Само в столицата на ден се регистрират десетки автомобили.

„На ден обслужваме около 300 автомобила. Новите са около 50-60 до 70, другите са употребявани”, обясни Златко Златанов от „Пътна полиция”-София. За да продължи работата на каналите нормално, спешно трябва да се намери кой да произвежда номерата.

Още през февруари започна нов търг за избор на фирма, която да снабдява КАТ с табелите, но след три обжалвания обществената поръчка блокира.

МВР обмисля да мине на пряко договаряне с производителите на табели, докато не започне нов конкурс, а сегашният ще бъде прекратен. За снабдяване с номера за колите са поканени 5 фирми и до дни се очаква да предложат срещу каква сума могат да доставят табелите.

Източник: dnes.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.