iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да удължават срока за ремонт на площада

Няма да удължават срока за ремонт на площада 02_1423813974

Лентата на централния градски площад в Перник ще бъде отрязана в края на месец май, като срокът за ремонтните дейности няма да бъде удължаван.

Засега строителството закъснява само с 10 дни и това се дължи на лошите метеорологични условия, обяви кметът Иван Иванов. Строителите са имали проблеми при свързването на тока на водното огледало и зимната пързалка, но кабелите вече са пуснати.

От идната седмица броят на работниците се увеличава и работа ще върви с доста по-бързи темпове.

В отговор на сигналите за некачествена работа и вече пукнати нови плочи, кметът Иван Иванов бе категоричен, че няма да подпише акт 19 на нито един обект докато фирмата-изпълнител не поправи негативите. До момента не е приет нито един обект, включително и улица “Търговска”.

Проектът “Зелена и достъпна градска среда”, със средства от който се ремонтира централната градска част на Перник, носи със себе си гаранция от 10 години напред, по силата на която фирмата-изпълнител е длъжна да отстрани проблемите, ако такива се появят. 1,6 млн. лв. е банковата гаранция за фирмата, с които тя гарантира качеството на свършената работа, обясни кметът.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.