iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областна администрация - Перник и Районен център 112 на среща за по-ефективно взаимодействие

Областна администрация - Перник и Районен център 112 на среща

Вчера бе организирана среща на тема „Взаимодействие между Районен център 112 и службите за спешно реагиране в Област Перник – гаранция за ефективно обслужване на сигналите към телефон 112“. Тя бе открита от областния управител, който подчерта значимостта на доброто взаимодействие и координация между Районен център 112 и службите за спешно реагиране в Област Перник, с оглед оказване на бърза и компетентна помощ на гражданите в областта.
Инспектор Вася Василева презентира предимствата на единен номер 112 – за всички спешни случаи, локализация на повикването, единен номер за целия ЕС и др. Много важна е бързината и оперативността на работата на операторите - те реагират на повикването буквално до 3-та секунда. Инж. Василева подчерта, че постъпилата информация едновременно се предава към няколко средства за спешно реагиране.
Инж. Йосиф Калев от сектор „Проучване и развитие” запозна аудиторията с моделите за работа в Австрия, Естония и др. Като ефективен модел, той посочи съществуващия център в Мадрид и заяви, че софийският център 112 има технологично ниво идентично на мадритския.
Началникът на РЦ 112 – София – Гл. инспектор Цветомир Цеков говори за регламентираните и нерегламентирани повиквания и съобщи, че фалшивите сигнали се подават като информация до ОД на МВР и се санкционират съгласно закона. Г-н Цеков представи примери за добри практики от взаимодействието между телефон 112 и службите за спешно реагиране от област Перник. Представителите на Районен център 112 – София благодариха на екипите на ЦСМП в Перник и на ОД на МВР за ползотворното сътрудничество и добрата координация в работата.
В кръглата маса участваха още представители на общините, директорът на ЦСМП - Перник д-р Юлия Такова, представители от Национална система 112, ОД на МВР-Перник, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, ЦСМП – Перник, Ваня Коконова – началник на РИО на МОН - Перник.
 
Източник: pernik.e-gov.bg 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.