iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният център в Перник ще работи с медиите

Областният център в Перник ще работи с медиите 12_1480605789

Информационна среща за проактивна работа с медиите се проведе в Областния информационен център в Перник, като на срещата бяха представени нормативната уредба и финансовите инструменти за управление на европейските средства до 2020 година и актуалните възможности за финансиране по оперативни програми.

Десислава Бенкова- юрисконсулт и управител на „Инфо Тренинг” ООД подробно запозна присъстващите с Постановление 160 от 1 юли тази година, което определя правилата за разглеждане на договорите в процедурата за избор с публична покана от бенефициенти за безвъзмездна финансова помощ от европейските структурни и инвестиционни фондове. Какво представлява и постановление 189 за определяне на националните правила за допустимост на разходите по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, за програмен период до 2020 година, също беше обяснено на срещата.

Ирена Георгиева – управител на ОИЦ Перник – напомни кои са актуалните възможности за финансиране по оперативни програми. По ОП Наука и образование за интелигентен разтеж може да се кандидатства по програма Изграждане и развитие на центрове за върховни постижение; изграждане и развитие на центрове за компетентност. По ОП Развитие на човешките ресурси – „Развитие на социалното предприемачество”. По оперативна програма „Околна среда” – има „Разработване, актуализация на общинските програми за качеството на атмосферния въздух; По оперативна програма „Региони в растеж” – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 година Перник. По програма Развитие на селските райони – е валидна подмярка 4.1.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.