iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният информационен център обяви официално старта на дейността си в настоящия програмен период

Областният информационен център обяви официално старта на дейността си в настоящия програмен период  09_1475069933

Областният информационен център обяви официално старта на дейността си в настоящия програмен период на пресконференция, в която участие взе целия екип по проекта. На пресконференцията стана ясно, че центърът продължава да се нарича областен, но се намира под шапката на най-голямата община в областта-Перник. В Община Перник има вече подадени 5 проекта на обща стойност 16 млн. лева. Те са свързани главно с инвестиции в градската среда. Става въпрос за детски градини, социални жилища, екологичен транспорт, ремонт на административната сграда на областта и общината и обновяване на градския парк.

Областният информационен център е добре познат на обществеността в региона през изминалите 4 години, в които той успя да се наложи.

Основната цел на центъра е да разпространява знания за усвояването на европейските средства и той я изпълнява до сега перфектно. Това, което се прави в момента е по новата оперативна програма създаваме проект, който да надгради дейността на ОИЦ през следващия период. Проектът стартира в началото на 13 декември 2015г , като финализирането му се предвижда да бъде на 31 декември 2018 г. Общата стойност на проекта възлиза на 314 996 лева. Екипът, който го управлява е същия както до сега. Ръководител е Иван Искренов, а Росица Симеонова е координатор на проекта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.