iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител Ирена Соколова почете загиналите за Свободата на България

Областният управител Ирена Соколова почете загиналите  за Свободата на България 03_1425466617

По традиция, отбелязването на националния празник 3 март в Перник, започна с тържествена церемония по издигане на българското знаме.

Да почете 137-годишнина от Освобождението на България от турско робство пред Двореца на културата, присъства областният управител Ирена Соколова.

В приветственото си слово тя отбеляза имената на повече от тридесет опълченци от селищата на областта, загинали за освобождението на Родината.

„Днес ние не само почитаме жертвите. Днес си даваме сметка, че сме длъжни да работим за сбъдването на надеждите. За намирането на истински и достойни пътища, по които да вървим.

България има своя голям ден на Освобождението – 3-ти март. Нека не забравяме да защитаваме всекидневно свободата си – като дух и мисъл, като воля и дело, мъдрост и родолюбие!” каза още Соколова.

В церемонията участваха и кметът на Перник Иван Иванов, народните представители Вяра Церовска и Валентин Павлов, председателят на общински съвет Перник Милан Миланов, общински съветници, общественици, политици, стотици граждани и ученици.

За празничната атмосфера на националния празник допринесоха опълченците от дружетво „Традиция”, облечени в автентични униформи, както и знамената и значките с трикольора на Република България, които младежи от областната администарция подариха на всички присъстващи на събитието.

Програмата продължи с участието на духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов, камерения смесен хор ”Иван Топалов” и ансамбъл „Граовска младост”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.