iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обработват за кърлежи 800 дка

Обработват за кърлежи 800 дка 05_1430835025

800 декара площи с обществено значение ще бъдат обработени в Пиринския край. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

В този период от време започва сезонът на болестите, които се пренасят от кърлежи, затова вече е започнало и третирането на въпросните терени.

Дезакаризацията на тревните площи започна на 21 април в община Банско, като в периода от 7 до 29 май тя ще продължи в детски градини, спортни и детски площадки, алеи за разходки и междублокови пространства. Ще се работи в ранните утринни часова, късно следобед или привечер, а в детските градини това ще се прави през почивните дни. Обработените места ще бъдат с предупредителни табели, които ще носят информация за гражданите. Всички препарати, които се използват, притежават кратък карантинен период, разрешително за пускане на пазара от Министерството на здравеопазването и информационен лист за безопасност. Третирането на тревните площи се извършва само при подходящи климатични условия, не бива да има вятър и валежи. Всички 14 общини в Пиринско вече са избрали фирми за обработката, съставен е и график.

В рамките на месец предстои да се извърши прискането на предвидените тревни площи в региона.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.