iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Образоват безработни по три проекта

Образоват безработни по три проекта 02_1424683926

Три проекта са започнали от средата на месец Февруари. Те са към Бюрото по труда в Перник, съобщи директорът му Росен Симеонов.

В рамките на първият проект „Уча и успявам в България“ на Асоциация на индустриалния капитал в България) (АИКБ) 60 безработни лица ще преминат обучение. Те ще изкарат курсове за професионална квалификация по три професии – шивач, работник озеленяване и офис секретар. На 20 % от успешно завършилите обучението ще бъде осигурена заетост за три месеца при работодател.

По проекта „Шанс за работа“ на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) отново 60 безработни лица ще преминат обучение за професионална квалификация, но по две професии – болногледач и социален асистент. На 40 % от успешно завършилите обучението ще бъде осигурено стажуване за три месеца.

20 безработни лица ще преминат обучение за професионална квалификация по професия – продавач консултант. Тези критерии са в рамките на проекта „От професионално обучение към ефективна заетост“ на Българска стопанска камара (БСК). На 40 % от успешно завършилите обучението ще бъде осигурена заетост за три месеца при работодател.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.