iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха какво ще правят с пернишкия регион

Обсъдиха какво ще правят с пернишкия регион 10_1477544110

Министър Кралев, зам.министри, ръководители на дирекции в министерства, депутати, изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов, изп.директор на ДФ Земеделие Румен Порожанов, кметът Вяра Церовска, областният управител Александро и шефът на общински съвет Иво Савов. Това бяха само част от участниците в дискусията, която се проведе в Двореца на културата. Целта на дискусията беше да се очертаят основните проблеми в икономическото развитие на региона и възможностите, които биха имали представителите на държавата и бизнеса в помощ на реализирането им.

Главният редактор на вестник Стандарт, който е сред инициаторите на тази дискусия очерта основните проблеми на областта, напомни знакови постижение на Перник и се опита да очертае основните параметри, около които да се поставят въпросите. Проблемите в инфраструктурата, водоснабдяването,ремонта на спортната база, санирането на училищни сгради се очертаха като основни. Не се подминаха и проблемите с данък смет, който плащат фирмите.Поставиха се и възможностите за превръщането на Перник в привлекателна инвестиционна дестинация.

Кметът Церовска подчерта, че Община Перник иска съдействие от държавата за изграждане на кръгови кръстовища на възлови места в града, за ремонта на спортни обекти и развитие на ВиК сектора.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.