iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха проблемите с кражбите на коли в Перник

Обсъдиха проблемите с кражбите на коли в Перник 08_1471926451

Областната администрация и Областната дирекция на МВР в Перник организираха специална среща, за участие в която са поканени кметовете на общините от региона, представители на Окръжна прокуратура, НАП, РИОСВ, АПИ, Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана, Българската асоциация на застрахователните брокери, Асоциацията на вносителите на автомобили, ОПУ-Перник, СМО. Целта на срещата беше да бъдат обсъдени проблемите, свързани с престъпни посегателства спрямо МПС и набелязване на конкретни действия за противодействие на този вид деяния, както и провеждане на активна разяснителна кампания, поясниха организаторите.

От Областна администрация – Перник припомнят, че с постановление на Министерски съвет от 2012 година, което е допълвано в следващите години, а последната добавка в него е от 2015г., е бил създаден Национален съвет по превенция на престъпността – консултативен съвет, изпълняващ функциите по формиране и реализиране на политиката на Министерски съвет по въпросите на превенция на престъпността, както и по организиране и контрол на изпълнението на действащата Национална стратегия по превенция на престъпността. Документът В тази връзка е изготвен План за изпълнение на приоритетите и постигане целите на Националния съвет по превенция на престъпността за 2016 – 2018 год. на Главна дирекция „Национална полиция”.

Една от основните задачи в плана е стартиране на активна превантивна и разяснителна кампания, както и набелязване на основни мерки, насочени към престъпления, свързани с моторни превозни средства.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.