iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник завърши изграждането на още две детски площадки

Община Перник завърши изграждането на още две детски площадки 11_1478935607

Община Перник е завършила изграждането на още две детски площадки в Перник, като те бяха заложени в поименния списък на капиталовите разходи за 2016 година. До дни ще стане готова за ползване и последната-пета детска площадка. Така само за една година в Перник са изградени пет детски площадки и четири спортни, заложени като част от благоустрояването на кварталите.

Нова детска площадка радва жителите на кв.Могиличе Съоръжението се намира на ул.Стара планина и е разположено на площ от 200 кв.м. Пространството около нея е напълно облагородено,демонтирани са негодните стари и са поставени нови. На площ от 42 кв. метра са подходите към площадката - стълбите и пътеката от към тротоара.

Изградена е и детска площадка в Централната градска част, в градинката пред банята. Тя вече се ползва от майки с деца, които са доволни от новата придобивка и с радост споделиха първите впечатления с кмета на общината Вяра Церовска и инж.Владислав Караилиев. Площадката отговаря на всички изисквания за безопасност. Ремонтните дейности включваха, освен нови съоръжения, поставянето на пейки, кошчета за битови отпадъци и ограда както и ударопоглъщаща настилка.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.