iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Община Радомир получи грамота “Зелена вселена”

Община Радомир получи грамота “Зелена вселена” 05_1432964695

Представители на Българо-американска кредитна банка връчиха на кмета на Община Радомир Пламен Алексиев грамота за община. Грамотата е за активен участник в националната инициатива “Зелена вселена”, като бяха монтирани и табелите от конкурса “Зелена вселена”, в който третокласникът Божидар Пламенов Любенов от НУ “Арх. Зиновий” си извоюва наградата сред 1840 деца от цяла България.

4 еко табели и грамота за община – активен участник в националната инициатива „Зелена вселена” получи днес община Радомир. Церемонията бе проведена на паракинга на Община Радомир, където бе монтирана една от табелите. На тържественото връчване на табелата присъстваха кметът Пламен Алексиев, зам. кметът Любка Димитрова, авторът на табелата Божидар Пламенов Любенов, учителят му по изобразително изкуство Мариус Стаменов, директорът на НУ “Арх. Зиновий”, както и учителите и родителите на Божидар. Освен на паркинга на общината табели има още в двора на училище НУ “Арх. Зиновий”, чийто възпитаник е Божидар, в парка в Радомир и на хижа “Орлите”.

Дизайнът на табелите е дело на третокласника Божидар Пламенов Любенов, чиято рисунка е избрана в националния конкурс. В него взеха участие 1840 деца на възраст между 7 и 14 години от 102 общини. Оценяването на рисунките бе извършено от специално жури. Наградените бяха 10 деца . Освен четирите еко табели и грамотата Божидар спечели и мултимедия за училището си. Конкурсът “Зелена вселена” се организира от Българо – Американска Кредитна Банка.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

06-Юли-2016

05-Юли-2016

07-Юли-2015

06-Юли-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.