iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Общините ще имат заседание в Перник

Общините ще имат заседание в Перник 03_1459332787

На 1 април 2016 г /петък / в Перник ще се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Преди заседанието, от 12.00 ч. в конферентната зала на Двореца на културата, ще се състои втората поред изнесена приемна на ръководния орган на НСОРБ. Срещите по места се провеждат по инициатива на председателя на Сдружението и кмет на община Велико Търново Даниел Панов, а първата от тях беше в Габрово. За участие във втората среща са поканени ръководствата на общините от областите Перник и Кюстендил, като своето присъствие са потвърдили над 20 кметове на общини и населени места, председатели на ОбС и съветници от двете области, както и 15 от членовете на Управителния съвет на НСОРБ.

Като домакин срещата ще открие кметът на община Перник Вяра Церовска.

Заседанието на УС на НСОРБ ще започне на същото място в 14.00 ч. със среща с националния омбудсман Мая Манолова, която ще запознае кметовете с проблема на българските граждани с арбитражните съдилища и връчването на книжа и съобщения от кметовете на кметства. В късния следобед, с Управителния съвет ще се срещне и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лилян Павлова. Съвместно ще бъдат обсъдени текущи въпроси като реализацията на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, изпълнението на националната програма за енергийна ефективност и други.

В рамките на заседанието УС ще определи представителите на НСОРБ в управителни и консултативни органи към централната власт, ще обсъди становища по предстоящи промени в законодателството, подпомагането на общинските болници в отдалечени и планински райони и други текущи въпроси.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

29-Март-2017

29-Март-2016

30-Март-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.